Välkommen till Göta Bio i Jonsered

Göta Bio i Jonsered är den lokala biografen i Partille. Bion är uppgraderad till senaste standard med digital projektor, 3D-utrustning, ny ljudanläggning och ny filmduk. Uppgraderingen genomfördes med bidrag från Svenska Filminstitutet, Göteborgs Insjörike Leader och Partille Kommun.

GFF 41 141x200Fredag 26 januari   
Klockan 16:30
Från 15 år
40 kr

Invigningen och de två öppningsfilmerna visas på Göta Bio.

Göta Bio är en av drygt 30 biografer i regionen som visar invigningen och de två öppningsfilmerna - en kortfilm och en långfilm. Visningen sker samtidigt på alla medverkande biografer.

Invigningen startar 17:30 och därefter följer kortfilmen med start 18:10 och långfilmen med start kl 18:30. Vilka filmer som blir öppningsfilmer är tillsvidare en väl förborgad hemlighet.

Amatorer 470x200

Gabriela Pichlers "Amatörer" får sin världspremiär som invigningsfilm på Göteborg Film Festival. Filmen ingår även i tävlan om Dragon Award Best Nordic Film.

Den kompromisslösa debuten "Äta sova dö" gjorde direkt Gabriela Pichler till en av Sveriges mest respekterade regissörer. Filmen vann fyra guldbaggar, bland annat för bästa film, regi och manus. Nu är hon tillbaka med en intelligent, varm och fantastiskt rolig film om vem som äger bilden av ett samhälle.

"Den lilla kommunen Lafors hoppas vända den ekonomiska torkan genom att locka till sig ett tyskt lågprisvaruhus. För att stärka kommunens varumärke ber de ungdomar att producera filmer om sin hemort, men filmerna blir inte som de tänkt sig".

Utifrån ett manus som hon skrivit tillsammans med Jonas Hassen Khemiri gestaltar Gabriela Pichler såväl kämpande medborgare som plågade politiker med absolut tonträff, drabbande humor och hundraprocentig lojalitet.

Vill du se en trailer så hittar du den här.

Brottas 470x200

Som förfilm till årets invigningsfilm visas "Brottas" av Julia Thelin som ingår i kortfilmstävlingen Best Swedish Short – Startsladden.

Jaana och Bettan är 13 och har brottning som gemensamt intresse. Jaanas mål är att de ska få börja i den avancerade gruppen, och de är på god väg. Men så kliver Umut in på träningen och allt förändras. Bettan ändrar beteende för att han är kille, och Jaana tvingas härma hennes nya drivkrafter för att behålla sin bästa vän. Brottas är en film för alla som någonsin haft så mycket känslor i sig att man blir galen. Här får de släppas ut – på brottarmattan.

Läs mer om tider, program och priser under Evenemang.

SENASTE NYTT OM FESTIVALEN:

Lisa Langseths nya film "Euphoria" får nordisk premiär i huvudtävlan på Göteborgs Film Festival. I huvudrollerna syns Oscarsbelönade Alicia Vikander samt Eva Green och Charlotte Rampling. I samband med filmpremiären gör Alicia Vikander ett exklusivt Sverigebesök och tar dessutom emot filmfestivalens hederspris. Göta Bio visar filmen söndagen den 4 februari, kl 19:00.