Välkommen till Göta Bio i Jonsered

Göta Bio i Jonsered är den lokala biografen i Partille. Bion är uppgraderad till senaste standard med digital projektor, 3D-utrustning, ny ljudanläggning och ny filmduk. Uppgraderingen genomfördes med bidrag från Svenska Filminstitutet, Göteborgs Insjörike Leader och Partille Kommun.

GFF 42 141x200 RevFredag 25 januari   
Klockan 16:30 (biografen öppnar)
Från 15 år

För tredje året i rad visar Göta Bio invigningen och de två öppningsfilmerna.

Göta Bio är en av biograferna i regionen som visar invigningen och premiärfilmen Visningen sker samtidigt på alla medverkande biografer.

Invigningen startar 17:30 och därefter följer kortfilmen med start 18:15 och 18:30 startar invigningsfilmen. Det är nu klart vilka filmer som öppnar festivalen. Det blir världspremiär för den blir den finska kärlekskomedin "AURORA" av Miia Tervo. Kortfilmen som visas i samabnad med invigningen är "Zlatan i Alperna" av Monne Lindström.

Aurora 470x200

Festande nageltekniker med anknytningsstörningar blir äktenskapsmäklare åt iransk flykting i Miia Tervos oemotståndliga debut.

Med sprudlande energi och avväpnande svart humor berättar Miia Tervo om ensamhet, vardagsrasism och alkoholism i en intelligent romantisk komedi som leker med fördomar och genrekonventioner. Aurora är en rolig och strulig festtjej som vill byta sitt skitliv mot något bättre i Norge. Darian är en melankolisk flykting från Iran som behöver gifta sig snabbt för att han och hans dotter ska få stanna i Finland. Aurora går med på att hjälpa honom, och hittar snabbt flera potentiella fruar, varav vissa till och med är under 80 år gamla. Mimosa Willamo ger fart och närvaro åt titelrollen i en snygg och charmig film om kärlekens överskridande kraft.

Manus och regi: Miia Tervo

Skådespelare: Mimosa Willamo, Oona Airola, Hannu-Pekka Björkman, Amir Escandari m. fl.

Zlatan i Alperna 470x200

Snön rasar i skidbacken och Zlatan släpar på en snöblind dam.

-Damen, vad är din plan? du är tung att släpa på!

Zlatan är trött på offentligheten och har åkt på skidsemester, men det blir inte riktigt som han tänkt sig. Filmen är en animerad saga om vad som kan hända när givna förutsättningar byts ut och nya spelregler uppstår.

Manus: Monne Lindströn, Kristina Meiton

Regi: Monne Lindström

    

Programmet för kvällen är som följer:

16:30 Bion är öppen
17:30 Invigningen startar. Streamad sändning från invigningen på biografen Draken.
18:15 Kortfilmen "ZLATAN I ALPERNA" startar. Premiär!
18:30 Invigningsfilmen "AURORA" startar. Världspremiär!
20:30 Efterfest och mingel. Vi dukar upp förtäring och dryck

För att göra det enkelt har vi valt att dela upp kostnaden för kvällen i två delar:

Entré invigning och filmer 40 kr
Efterfest och mingel 110 kr (Bokning krävs)

Du kan redan nu boka din plats via vår hemsida!

OBSERVERA! Vill du stanna på mingel efter filmerna MÅSTE du boka plats!